Skip to main content

Kwangsoo Dah Ada IG!

Siapakah lelaki budiman itu
Yang membuat hati resah dan lesu
Siapa lagi lelaki budiman itu
Kalau bukan si bintang Kwang Soo


Assalamualaikum w.r.b




Pelakon dan ahli casting "Running Man" Lee Kwang Soo, telah menyertai dunia Instagram!

Setelah bertahun-tahun berkomunikasi aktif dengan peminatnya melalui Twitter, bintang yang akhirnya membuat keputusan untuk memperluaskan media sosial dengan mewujudkan akaun Instagram pada 7 Mac.


Dalam 24 jam yang lalu, Lee Kwang Soo telah memuat naik sebanyak tiga gambar pada akaunnya ; masijacoke850714. Gambar pertama ialah yang telah diuploadkan di Twitternya, iaitu gambar kelakar bintang tersebut yang berlumuran lumpur. Nampaknya dia masih belum biasa dengan IG, berdasarkan tag beliau "Saya tidak tahu bagaimana untuk melakukan ini," "Saya mahu berjaya dalam memuat naik foto," dan "Bolehkah saya berbuat demikian?"

Lee Kwang Soo kini telah mempunyai lebih 237,000 pengikut dalam masa 3 HARI!




Si PANJANG dengan saya cemburu sesangat ngan pak long sorang ni.. BETOI ! AKU SOKONG...kata Si PANJANG


Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).