Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

NUFFNANG: WWWOOOOWWWW! KAU DAH KEMBALI!!!!!

NUFFNANG AKHIRNYA DAH BERHENTI MERAJUK
Khaiz baru ni memang dah kecewa tapi terasa nak pujuk memujuk supaya Mr.Nuff terpujuk mendengar pujukan Khaiz... Khaiz pujuk Mr.Nuff dengan submit ticket, update survey dan join event diorang dan akhirnya inilah hasil titik tak berpeluh Khaiz....

Dengan penuh seronoknya Khaiz mengumumkan! Mr.Nuff dah kasi balik CPUV! Muahahahhahahahahhahahaha.... Ok all ... just dont give up if u cant do this any longer! wahahahhahahahha... apasal Khaiz gelak jahat erk?

Yoo Jae Suk Tak Suka Pegang-Pegang

YJS LELAKI GENTLEMAN LAGI SOPAN! Korea’s interpretation of ‘manner hands’ is always an interesting topic.  Recently, everyone’s favorite ‘grasshopper’ MC, Yoo Jae Suk, drew attention for his very own ‘manner hands’ when a woman, A, posted a picture she took with him onto an on-line community on May 29.

Clash Of Clan! Sensasi Gamers Terbaru!

CLASH OF CLAN! COC DAEBAK GAME!
COC atau Clash Of Clan memang dah jadi hangat zaman sekarang, gamers harddie atau tidak pasti takkan ketinggalan bermain COC ni. Jangan sampai korang tinggal bini atau laki pasal COC sudah.... COC ni adalah game bertemakan perang kaum antara kaum ( Village vs  Village ) yang boleh dimainkan di Android, PC ( Bluestack ) dan Ios, so kalau korang main sekali nak lagi... Mana taknya, Liam Neeson hero TAKEN 1,2,3 pon gila game nih HAHAHAHHAHA!
Kali ni Si Hitam nak kasi tutorial cara nak menang Clan War dalam COC ok meh tengok...
Macam mana nak menang Clan Wars COC? Macam mana nak menang Clan Wars? Apa strategi yang boleh dilakukan bila nak menang perang di COC? Clan Wars ialah mod penting dalam Clash of Clans. Clan Wars ialah perang antara kaum COC ini. Tujuannya ialah peperangan dan mendapatkan bintan. Setiap member clan yang berjaya menyerang ketika perang klan juga boleh mendapatkan barang rampasan (loot). Hari Persediaan (Preparation Day)
Pada preparation d…

GUIDE UNTUK GAMERS DOTA2! DOTA2 CIBAI!

The best Dota 2 Heroes for beginners

So you’ve finally gained access to that 'Dota 2' game everyone on your Steam friends is playing all the damn time. You boot it up, hit the 'find match' button, and after a short waiting period you’re in your first game. “All pick” the announcer bellows, as you’re presented with a dazzling selection of heroes to choose from. Going by the infallible logic of “pick the best looking”, you pick Invoker.

EFG: Akhirnya I'm An Efgiers!

Alhamdullilah, krew sipanjangkata berjaya join Exchange Feed Group iaitu antara taiko2 blogger yang hebat2 belaka. Rasa macam tak layak tapi ada rasa riak sikit sebab layak dan melayakkan diri ke EFG. Abang dan kakak2 EFG semua sempoi2 dan kelas kau maria... hahahhahaa

NICE TO MEET ALL OF YOU SENPAI! FROM KH aka sipanjangkata!

MEGA MEGA MEGA GA BY EFG (EXCHANGE FEED GROUP) SPONSOR SEARCH!

Assalamualaikum dan salam sejahtera..



Salam, EFG akan mengadakan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 buat julung kalinya. Sekiranya ada yang berminat untuk memberi sponsor, boleh hubungi nombor yang tertera di atas.
#giveaway#raya2015#EFG#ExchangeFeedGroup#GiveawayEFGMegaRaya2015
Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/05/tajuk-pencarian-sponsor-giveaway-efg.html#ixzz3bX1j9ccg

2D1N: APA MENDA NI?

2D 1N atau 2 Day 1 Night adalah salah sebuah program tv variety seangkatan dengan Running Man. Untuk pengetahuan readers, sebelum Khaiz minat RM, khaiz dah lama dulu minat 2D1N sebab diorang merupakan rancangan TV realiti variasi pertama yang Khaiz tengok. Yer lah masa tu baru nak ada Astro dengan Siaran KBS World kan.. awal tahun 2011 kot masa Khaiz layan 2D1N nih. Sekarang ni diorang dah 3 musim dalam penyiaran so memang banyak perubahan dari segi ahli2 dan lain lain...

Park Joon Hyung rannounced that he will be getting married

g.o.d’s Park Joon Hyung recently announced that he will be getting married next month. On May 24′s episode of “Running Man,” he takes the opportunity to publicly profess his love for his fiancée!

Giveaway: Peserta RAM GA!

RM: Yoo Jae Suk Layan Suk Jin Macam Kekasihnya

Running Man’s Ji Suk Jin Says Yoo Jae Suk Treated Him Like a Girlfriend Running Man’s Ji Suk Jin talked about his close friendship with fellow cast member Yoo Jae Suk.
On MBCFM4U‘s “Kim Shin Young’s Hope Song at Noon,” Ji Suk Jin appeared as a guest and complimented Yoo Jae Suk.

How Old Net! Cuba Teka Umoq!

Hah... Amacam dah guna ke apps ni? saya tak tahu umor sebenar seseorang tu kan pastu cuba lah pakai natang alah ni... ha... kan dah dapat tahu... betul ke idak entahlah....

Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh


Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh | Assalamualaikum . Dah lama dah nak buat segmen ni . Bersempena dengan cuti sem selama 2 bulan . Oleh itu aku buat la segmen blogwalking pertama dari blog ni untuk merapatkan lagi hubungan dengan blogger2 lain .

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Simple RM100 Giveaway Byijeni Assalamualaikum & hi,

Hari ni aku nak melancarkan satu giveaway untuk promosi blog business aku yang baru je buat hari tu. Simple je syarat giveaway ni dan ada pelbagai hadiah utk dimenangi tau. Ok cakap bnyk tak guna jugak kan, jom kita tgok syarat dan procedure giveaway ni :-

Hadiah Giveaway :- Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)Topup RM 5 (x7 Pemenang) Topup RM 10 (x3 Pemenang) Total : 12 Pemenang
Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni, siap lebih lagi uolls. Ahakss. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh. Kalau ramai yang join, In Shaa Allah hadiah akan ditambah kepada 15 pemenang. 
Syarat Giveaway :- 1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
2) SUNAT follow instagram (BYIJENI_SHOP)
3) SUNAT tag 2/3 rakan blogger untuk join giveaway.
4) Klik NUFFNANG di sidebar.
5) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
6) Copy dan paste code di bawah di HTML entry dan publish.

Nuffnang KU! Kau Merajuk Ke?

Assalamualaikum w.r.b
Hari ni dah masuk sebulan lebih atau 48 Hari dah Nuffnang sipanjangkata tak bergerak-gerak macam dah nazak sangat2... huhuhu.. selalu korang tengok entry blogger2 lain pasal keterujaan mendapat earning yang super tip top... CPUV best! CPC Meletup! dan lain2... Wa!.... Nak Nangis tengok Nuff Khaiz ni!.... 

BGM : Running Man Character Background Music Download

BGM : Running Man Character Background Music Assalamualaikum...
Sebenarnye post ni da lame...ade link yg dipaparkan da pon unavailable... so, aku amk & update mane2 link yg mseh bleh pakai... klo berminat nk tgk web die, click here
=======================

Tips Untuk Pilih Universiti Buat Lepasan SPM/STPM 2015

Saya baca artikel ini hujung tahun lepas lagi, dalam akhbar Berita Harian bahagian Kerjaya | Varsiti.
Walaupun ia adalah artikel tajaan oleh KLMU, bagi saya ia sangat berguna terutama kepada lepasan SPM dan STPM yang masih keliru mencari identiti.
Artikel ini juga bergua kepada pelajar yang keliru memilih universiti terbaik dengan keputusan yang cemerlang.

Bahasa Melayu: Logo MPMUTM. Ini merupakan logo rasmi MPMUTM,dalam mengkomersialkan UTM sebagai Universiti Terbaik Malaysia (Photo credit: Wikipedia)

KJK Memang Style Dalam "PRODUCER"

Kim Jong Kook Showcases Solid Acting Chops in “Producer”
Kim Jong Kook made his first appearance in new KBS2 Friday-Saturday drama “Producer” on May 16 during the second episode.

LEE KWANGSOO JADI ORANG PENTING EPISOD TERBARU!

Lee Kwang Soo to Be the Main Star of This Week’s “Running Man”
The next episode of “Running Man” will be centered around the cast’s maknae, actor Lee Kwang Soo, as the main star.

Manager KJK suara Sedap ooo...

Kim Jong Kook reveals his manager is quite the talented singer himself

Kim Jong Kook took to Instagram on May 15th to share a short clip of his manager singing on the way to work! The video starts with his manager Kim Kap Jin belting out a high note to the radio as he drives Kim Jong Kook to his daily schedules. The video ends with the two laughing about his in-car karaoke session. Kim Jong Kook captioned the video “Puhahhahahaha best singer ever!!!!” and asked him practice more to be featured on his album in the hashtags.

Jackie Chan dan Owen Wilson kembali!

Jackie Chan and Owen Wilson Returning For ‘Shanghai Dawn’By Rob KeyIn the age of long-running film franchises, and sequels that are never too late (see: TRON: Legacy), any memorable movie property is up for grabs. That holds true with comedies as well with Dumb & Dumber getting a sequel last year with its original stars Jim Carrey and Jeff Daniels 20 years later and more recently, Zoolander 2 finally entering production 14 years after its predecessor released.

Second Giveaway Novel RAM by SiPanjangKata

Second Giveaway Novel RAM by SiPanjangKata

BARCA VS BAYERN

BARCA VS BAYERN ( 3-0 ) CURRENT FOOTBALL HOT MATCH 12 May 2015 Last updated at 20:57 GMT 6.5K By Jonathan JurejkoBBC Sport Barcelona will meet Real Madrid or Juventus in final Catalan club remain on course for treble Bayern end four-match losing streak Neymar, Messi and Suarez have 114 goals in 2014-15

Yoo Jae Suk Pulls a Prank on Lee Kwang Soo on “Running Man”

[PIC] 150505 Running Man Filming

[PIC] 150505 Running Man Filming Written by runningmannews Guest: Henry, Amber, Park Jun Hyung, Kangman & Nickhun
Team
Blue: Yoo Jae Suk & Henry
Neon Blue: Kim Jong Kook & Kangman
Yellow: HaHa & Amber
Gray: Song Ji Hyo & Lee Kwang Soo
Black: Ji Suk Jin & Jun Hyung
Orange: Gary & Nickhun

RM: Woww... macam tak percaya! RM terima idea Si PANJANG!

Assalamualaikum semua, berdasarkan info terbaru dari runningmanmuhan, RM akan menjalankan episod bertemakan English Speaker Special!, baru baru ni Sipanjangkata ada tulis entry pasal 4 tema running man yang memang akan meletup kalau RM buat! salah satunya ialah English Speaker Special. Lepas tengok info ni mesti korang terkejut macam si Panjang yang mula-mula cadangkan!

Nichkhun, Henry, Amber, Park Joon Hyung, and Kangnam to Guest on “Running Man”

Post Entry Blog Ke FB

Setelah lama menjadi blogger 3/4 masa ni saya dah mula berfikir macammana nak post otomatik terus ke FB dan laman sosial lain. Tapi punyalah payah nak research dekat internet tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdullillah baru baru ni terkejut jugak sebab asyik kaji keyword nak search benda ni cubalah jugak keyword " Post Entry To Facebook Automatically" tup tup dapat lah jugak tips cara nak post otomatik ni. Yang paling terkezutnya, gila mudah banget kata diorang. Cuma otak aja yang buat pening nak buat benda ni, so buat newbie dan usedbie semua boleh cuba, tapi kalau nak post entry ke FB ni pastikan kawan-kawan ramai tau. baru boleh optimize popularity blog kita kan kan kan...
Camana Erk Nak Wat Benda Nieh?
If This then That - or, If Blogger then Facebook Cara nak wat ni mula-mula kenalah daftar ngan akaun IFTTT ( simple diorang panggil If This Then That tulah jadi IFTTT tuh... ) daftar sini ,

RM: JINESEUN KENA BALING CREAM PUFF

KESIAN KENA BALING CREAM PUFF HAHAHHAHAHA....

PENGUMUMUMAN PENGUMUMAN! GA DAH HABIS!

Assalamulaikum, Wah... terasa terharu krew Sipanjangkata yang terasa terlalu terharu sehingga mengharukan perasaan di hati dan di minda serta di jiwa serta di mana serta di sana entah mengapa begitu hebat sambutan GA first Sipanjangkata ni sampai 30 orang join ( ada lagi yang nak join tapi dah due date )... haik melalut pulak aku... hahahhaa... ok pengumuman pemenang akan di siarkan sekarang! EHEM!... TAK NAK CITA BANYAK... ! TERUS KAN AJA DENGAN PENGUMUMANNYA!