Skip to main content

RM: Woww... macam tak percaya! RM terima idea Si PANJANG!

Assalamualaikum semua, berdasarkan info terbaru dari runningmanmuhan, RM akan menjalankan episod bertemakan English Speaker Special!, baru baru ni Sipanjangkata ada tulis entry pasal 4 tema running man yang memang akan meletup kalau RM buat! salah satunya ialah English Speaker Special. Lepas tengok info ni mesti korang terkejut macam si Panjang yang mula-mula cadangkan!

Nichkhun, Henry, Amber, Park Joon Hyung, and Kangnam to Guest on “Running Man”

Nichkhun, Henry, Amber, Park Joon Hyung, and Kangnam to Guest on “Running Man”
It has been reported that 2PM’s Nichkhun, Super Junior-M’s Henry, f(x)’sAmber, g.o.d’s Park Joon Hyung, and M.I.B’s Kangnam will all be appearing together as guests on a future episode of “Running Man.”
According to a broadcast official on May 5, these five stars are currently in the middle of filming for SBS’ variety program “Running Man” for its ‘English Speaker Race’ special.
It is said that Park Joon Hyung, who announced on May 4 that he will be tying the knot next month, will be sharing his thoughts on his upcoming wedding during the recording.
These stars were gathered to be guests on “Running Man,” as they have been continuing to receive love from the public for their bright and energetic characters.
Terkejut Si PANJANG sebab sebelum ni dia ada post entry pasal episod ni, tengok sini:
Hahahaha semoga berjaya RM!

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).