Skip to main content

Clash Of Clan! Sensasi Gamers Terbaru!

CHARGE CLASH OF CLAN!

CLASH OF CLAN! COC DAEBAK GAME!

COC atau Clash Of Clan memang dah jadi hangat zaman sekarang, gamers harddie atau tidak pasti takkan ketinggalan bermain COC ni. Jangan sampai korang tinggal bini atau laki pasal COC sudah.... COC ni adalah game bertemakan perang kaum antara kaum ( Village vs  Village ) yang boleh dimainkan di Android, PC ( Bluestack ) dan Ios, so kalau korang main sekali nak lagi... Mana taknya, Liam Neeson hero TAKEN 1,2,3 pon gila game nih HAHAHAHHAHA!

Kali ni Si Hitam nak kasi tutorial cara nak menang Clan War dalam COC ok meh tengok...

Macam mana nak menang Clan Wars COC?

Macam mana nak menang Clan Wars? Apa strategi yang boleh dilakukan bila nak menang perang di COC?
Clan Wars ialah mod penting dalam Clash of Clans. Clan Wars ialah perang antara kaum COC ini. Tujuannya ialah peperangan dan mendapatkan bintan. Setiap member clan yang berjaya menyerang ketika perang klan juga boleh mendapatkan barang rampasan (loot).
Hari Persediaan (Preparation Day)
Pada preparation day, War Base boleh direka semula menggunakan semua bahagian dari Base. Di samping itu, War Base juga terbuka kepada sumbangan askar (donate troops). Base ini berfungsi sebagai pertahanan semasa peperangan.
Hari Pertempuran (Battle Day)
Setiap pemain dibenarkan untuk menyerang dua kali dalam hari pertempuran. Pemain tak boleh menyerang sebanyak dua kali pada asas yang sama, kedua-dua serangan itu harus dijalankan ke dua base yang berbeza. Semasa battle day, pemain akan diberi cadangan sasaran yang sepatutnya diserang. Ini dapat dilihat pada peta perang (war map).
Macam mana nak menang perang COC?
Berikut tip memenangi war dalam COC.
1. Latihan
Sebelum memulakan perang clan, anda boleh berlatih terlebih dahulu, sebagai contoh mengamalkan menyerang pemain lain atau hanya menyerang base Goblin. Cuba menyusun strategi untuk mengetahui strategi yang paling sesuai untuk digunakan dalam perang.
2. Melengkapkan Castle Clan dengan askar
Askar Clan Castle untuk mempertahankan semasa perang. Caranya request troops lewat Clan Castle.
3. Pantau (scout) base lawan sebelum menyerang
Pemantauan boleh membantu pemain bagaimana ia melakukan serangan dan meletakkan pasukan itu. Ini boleh membantu menentukan jenis strategi pertahanan lawan.
4. Melihat ulangan (replay)
Anda boleh melihat serangan ulangan yang pernah anda lakukan untuk membetulkan kesilapan-kesilapan yang mungkin telah berlaku semasa serangan. Di samping itu, tengok replay serangan pemain lain juga berguna untuk melihat strategi serangan yang dilakukan oleh pemain lain.
5. Tetapkan serangan
Sebelum perang bermula, anda dan rakan anda semestinya sudah merancang strategi menyerang. Sebagai contoh, member clan terbaik menyerang lawan yang hebat.
6. Pilih pasukan
Anda mesti tahu mana-mana pasukan yang kira-kira yang terbaik untuk digunakan dalam clan war.
7. Menyerang asas yang tidak mempunyai bintang
Serang base yang tak ada bintang. Cuba untuk menyerang base yang belum diserang. Anda boleh menjana bintang bila sukses merosakkan base sekurang-kurang 50 peratus, atau sukses merosakkan Town Hall.
8. Cari base yang sejenis
Jika anda telah berjaya memusnahkan kampung dalam serangan yang pertama, cuba cari base yang anda boleh menang dengan mudah.

HAAA... Dah Faham? Cepat lah kita obliterate geng musuh tu... hahhahahahaha... Revenge is Coming!

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).