Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI

GIVEAWAY ARTIS LELAKI MENAWAN!

EHEM,,,, CUBA TEKA SIAPA ARTIS KOREA DI BAWAH NI.... SIAPA BOLEH JAWAB SI PANJANG KASI 10 HINGGIT! MAI TEKA2!
Kim J#@G K@!K surprisingly has a long history of crossing-dressing as evidenced here:
Owh cik mimie dan yang lain2 kalau dah teka sila email no.fon untuk top up rm10 yang Si PANJANG janjikan... dia kata cuma 3 orang terawal aja yang dia kasi hadiah, Congratulation Cik Mimie... lagi 3 orang melalui random.org tau! hadiahnya simple aja... TOP UP RM 10 aja... hehehehehe

[PIC] 150427 Running Man Filming·

Guest: Jinusean Blue team: Yoo Jae Suk, Lee Kwang Soo & Ji Suk Jin Green team: Kim Jong Kook, Jinu, Sean Pink team: HaHa, Song Ji Hyo, Gary

Giveaway 1st Luarteko.Blogspot.com

Ralik2 BW tersinggah la pulak dekat blog LuarTeKo, sememangnya blog ni ada dalam bloglist saya untuk BW. Tengok2 GAnya haik! bukan main GABAN hadiahnya,  beza langit dan gunung dengan hadiah-hadiah GA sipanjangkata ni... tapi apa-apahal join dulu, menang tak menang rezeki ALLAH s.w.t bagi. Remember satu pepatah ciptaan Si PANJANG ; Kalau ada rezeki aku cekau sebanyak mungkin, kalau kurang rezeki aku jinjit seboleh mungkin.. hahahahahaha.....

http://luarteko.blogspot.com/2015/04/giveaway-1st-luartekoblogspotcom.html

Senarai Peserta Segmen Guess Me If U Can By Sipanjangkata

Assalamualaikum w.r.b, berikut ialah peserta yang menyertai GA dari Sipanjangkata. Si PANJANG, Si Pendek, Si Hitam dan Khaiz sangat berterima kasih pada yang sudi join.. insya'Allah semoga segmen ni mendapat sambutan yang hangat. Bagi yang belum turut serta, cuma klik banner atau link dibawah.


http://sipanjangkata.blogspot.com/2015/04/guess-me-if-u-can-segmen-by.html
SENARAI PESERTA SEMASA:
1. http://siputkuntum.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
2. http://tawakkalh.blogspot.com2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html 3. http://cadarfida.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
Oklah, memandangkan Segmen ni dah post lama sudah entrynya, tapi belum sempat nak promosikan. So, joinlah cepat-cepat sebelum terlambat tau! and btw, saya dah lanjutkan due date segmen ni kepada 15 Mei. JOIN!!!!!!! CEPAT!!!!! GOMAWO!!!!
kemaskini sehingga 27 April

Ji Suk Jin Kantoi!

'Running Man' star Ji Suk Jin was recently under fire when footage of the star smoking an e-cigarette was accidentally broadcasted on the April 19 episode. 

5 SEBAB ANDA WAJIB TENGOK RUNNING MAN!

5 SEBAB UTAMA SAYA LAYAN RUNNING MAN The Basics

Ahli RM Jahat Sangat Tinggalkan Ho Joon ( Terkejar2 budak tuh! )

Ahli RM tinggalkan Ho Joon yang lambat berseorangan.... Actor Son Ho Joon failed to make it in the van with the rest of the “Running Man” staff.

Episode RM 243 GUEST: Jessi, AOA’s Choa, Kim Yuri Dll

Next week’s episode of SBS weekend variety show “Running Man” will feature some of the most talked-about ladies!

LARI TV9 EPISOD 2 REVIEW

Assalamualaikum w.r.b

Oklah, untuk memulakan review saya hari ini saya nak cerita sikit cast diorang. Dengan menampilkan Azwan Ali di samping artis-artis lain seperti Arja Lee, Aisya Hasnaa, Haris Alif dan Afiq Shazwan yang turut bertindak sebagai hos bersama. Rasanya dah boleh nampak peranan Azwan Ali dalam rancangan ni, riuh, menyusahkan, mengganggu orang itulah peranan beliau.. yang lain rasanya oklah... suam-suam kuku aja...

\ HARI NI Khaiz nak tarik balik kenyataan buang Azwan Ali! for me, i think there should several thing PD ( Producer Rancangan ) kena pertimbangkan untuk tambah baik lagi rancangan ni... antaranya;

[PIC] 150413 Running Man Filming

RM latest shooting, nampak cam best je....Tetamu: AOA’s ChoA, Jessi, Seo Yeo Ji, Jang Do Yeon & Kim Yoo Ri

Running Man Episode 242 Hallyu Race “Mission Worldwide” English Subtitles

DOWNLOAD/TONTON RM 242 ONLINE Running Man (Korean: 런닝맨) is a South Korean variety show; a part of SBS’s Good Sunday lineup, along with Roommate. It was first aired on July 11, 2010. This show was classified as an “urban action variety”; a never-before-seen new genre of variety shows focused in an urban environment. The MCs and guests complete missions in a landmark to win the race. The show has since shifted to a more familiar reality-variety show concept focused on games. It has garnered attention as being the come-back program for Yoo Jae-suk, the main MC of the program, after leaving Good Sunday’s Family Outing in February 2010.

Yonghwa to unveil new skills against Kim Jong Kook on “Running Man”

YONGHWATUNJUKKAN TEKNIK TEWASKAN SPARTAKOOK For the latest episode of SBS‘ popular variety show Running Man, idol member Jung Yonghwa will be showing off his new set of skills that haven’t been seen in his previous appearances.

Stills of Jung Il Woo, CNBLUE Jung Yong Hwa, and FTISLAND Lee Hong Ki’s Exciting Episode on “Running Man”

Jung Il Woo, CNBLUE Jung Yong Hwa, and FTISLAND Lee Hong Ki’s  Memang Sah Tetamu RM!· On the upcoming episode of “Running Man” airing April 12, actor Jung Il Woo,CNBLUE‘s Jung Yong Hwa, and FTISLAND‘s Lee Hong Ki guest star on an exciting race match.

LARI TV9 aka KLON RUNNING MAN! Ye Ker?

Oklah, skarang ni saya nak cerita pasal LARI TV9 aka Running Man versi Malaysia. I would like to describe this into two words...

CPUV KU BANYAK YAK AMAT!

CPUV Terbaru April 2015 Terkejut Beruk Nih! Rasa macam tak percaya banyak sungguh CPUV yang saya dapat bulan ni! tapi masih dalam dilemma sebab earning setakat 2 sen je... ada siapa2 yang boleh kasi tips nak tingkatkan earning CPUV ni? Haish.. inilah dunia, dulu punya berharap nak dapat CPUV.. Skang dah dapat demand la pulak ahahhahahaa... anyways thanks Nuffnang kasi CPUV! Bagi lagi banyak2! Salam 9x!

Lee Kwang Soo and Kim Jong Kook Rise Next to Kim Soo Hyun in China

LKS dan KJK tawan pasaran hiburan China! “Running Man” stars Lee Kwang Soo and Kim Jong Kook are so popular in China that they are right up there with actor Kim Soo Hyun, and with him, theyare called the “third generation of Hallyu kings.”

Guess Me If U Can Segmen By SiPanjangKata

Assalamualaikum w.r.b hari ni Si PANJANG akan mengadakan aka memulakan aka merasmikan aka apa apa saja lah.. segmen terbaru dari blog sipanjangkata ini. Segmen ini dikenali sebagai! GUESS ME IF U CAN! Due Date: 4 Mei 2015

Berminat nak jadi penulis?

Assalamualaikum, nak tanya ada yang berminat nak menulis untuk blog sipanjangkata.blogspot.com yang berminat akan diberi komisyen berdasarkan berapa post yang ditulis. kadar upah ialah 50sen satu post. antara penulis yang sudah berkerja bersama saya ialah; mana tahu, kalau ada yang nak jadi Si Hensem, Si Cantik, Si Porfavor atau Si apa lepas ni... ok e-mail saya kalau berminat. cara untuk menghubungi; tawakkalhalim@gmail.com Facebook; muhdThalim

Gary Dah Tak Percayakan Kwang Soo?

Gary mengaku yang dia sudah tak boleh percayakan rakan seangkatan dalam Running Man, Lee Kwangsoo. Dalam episod terbaru Running Man terbitan SBS, ahli RM dikehendaki menangkap pencuri yang mencuri batu meteor yang berharga. Dari awal lagi Gary mengesyaki Lee Kwang Soo dan percaya dia ialah dalangnya.

bulan penuh 5 hb 04 2015

Dueling Network, memang best.

Assalamualaikum w.r.b

Salam saya kepada semua pembaca, hari ni saya akan memulakan debut saya sebagai seorang penulis dalam blog Sipanjangkata ini. Korang boleh panggil saya Si Hitam, sebab apa hitam? sebab hitam kemas, menarik dan penuh keyakinan. Saya akan menulis mengenai pelbagai info games dan gadget yang ada. Oklah, sebagai permulaan saya akan menulis mengenai duelingnetwork.com.

Oklah, Dueling Network atau singkatannya DN ialah tempat dimana peminat tegar YuGiOh akan berkumpul serata dunia untuk Duel atau Bertanding antara satu sama lain. DN ini menyediakan platform rasmi bagi YuGiOh (YGH singkatannya ) pengasasnya menggunakan ID blacklustersoldier dan sememangnya menjadi idola kepada pengguna DN. DN berfungsi secara manual 100% dan tidak menggunakan tindakan automatik. Dalam DN, terdapat Admin yang bertanggungjawab mengawal tingkahlaku dan sebarang penipuan yang dilakukan Pengguna DN ( gelaran mereka ialah Duelist ) So, kalau sesiapa yang minat dengan game mencabar minda dan …

Running Man Episode 241 Pic 033115

Sekitar Shooting RM episode 241, comel2 semua guest kali ni... korang dah tengok belum? lebih info di sini;http://shink.in/FBE84

Sipanjangkata Nuffnanger Visitor

Terima kasih banyak-banyak kepada sahabat nuffnanger yang singgah di blog kerdil wal kerikil ini, arigato gozaimashite! http://luvmia97.blogspot.com/ http://hajarashikin.blogspot.com/ http://myownlifemyself.blogspot.com/ http://wanhanisahwanmat.blogspot.com/ http://syahirahvaliant.blogspot.com/ http://akukaudansesuatu.blogspot.com/ http://kieyrah97.blogspot.com/

Senarai Peserta First Giveaway By SiPanjangKata

Infinity Challenge Episode 421 InfinitySixthman

Infinite Challenge has been reported as the first “Real-Variety” show in Korean television history. The program is largely unscripted, and follows a similar format of challenge-based Reality Television programs, familiar to the audiences in the West, but the challenges are often silly, absurd, or impossible to achieve, so the program takes on the aspect of a satirical comedy variety show, rather than a more standard reality or contest program. In order to achieve its comedic purposes its 6 hosts and staff continuously proclaim, the elements of this show are the 3-Ds, Dirty, Dangerous, and Difficult.

GIVEAWAY NOVEL ALAF 21 BUAT RAKAN BLOGGER ZAMANI ABE

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Seperti yang Zam janjikan, Zam dengan ini merasmikan GIVEAWAY NOVEL ALAF 21 BUAT RAKAN BLOGGER ZAMANI ABE untuk penyertaan semua blogger.

Contoh Kerja Kursus Kesusteraan Melayu Komunikatif Penggal 3

Menjelang Penggal 3 buat pelajar STPM setiap tahun, antara kerja kursus yang paling mudah tetapi sukar difahami pelajar bagaimana cara untuk membuat persembahan multimedia yang baik. Jadi Si Pendek akan berkongsi sedikit mengenai kerja kursus ini.

MULTIMEDIA DALAM KESUSTERAAN MELAYU KOMUNIKATIF

HASIL PEMBELAJARAN
 Pelajar seharusnya dapat:
1. Menjelaskan konsep,fungsi dan ciri-ciri multimedia dalam sastera.
2. Menghuraikan kelebihan atau kepentingan bahan kesusasteraan yang dimultimediakan. 

Contoh Persembahan Multimedia menggunakan Powerpoint

Ini ialah hasil terbaik pelajar STPM 2014 jadi gunakan sebagai panduan dalam menghasilkan multimedia anda.http://www.mediafire.com/download/4px7ts59th6b19h/