Skip to main content

Senarai Peserta First Giveaway By SiPanjangKata

Assalamualaikum w.r.b, berikut ialah peserta yang menyertai GA dari Sipanjangkata. Si PANJANG, Si Pendek, Si Hitam dan Khaiz sangat berterima kasih pada yang sudi join.. insya'Allah semoga GA ni mendapat sambutan yang hangat. Bagi yang belum turut serta, cuma klik banner atau link dibawah.

Due Date; 30 April 2015

Senarai Peserta;

8. http://heartykisah.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjang-kata.html
9.http://adna2029.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
10. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
11.http://sigilerceloteh.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
12. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
13. http://jmbelog.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
14. http://umikasum.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
15. http://ayielifememory.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
16. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
17. http://belongtomee.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
18. http://norshamimi.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
19. http://zafairmas.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
20. http://mizbj.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
21. http://lonafreak.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
22. http://www.saranghaekorea.com/ (Wuih ada yang join pakai domain nih! )
23. http://loveyoucontest.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
24. http://mamadarwiish.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
25. http://fakmal0.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
26. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
27. http://jombercontest.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
28. http://izzeyda.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
29.  http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
30. http://cowament.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-sipanjangkata.html

Oklah pukul 12 GA ni stop dah, sapa yang sempat join silakan!

Oh, lupa nak bagitau, keychain Line character tu ada 6 jenis. Boleh cadangkan tak nak kasi seorang pemenang satu keychain atau seorang pemenang semua keychain?


Senarai semasa sehingga 12 a.m 27 april

Senarai peserta akan di-update setiap hari, so join cepat!

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).