Skip to main content

Dueling Network, memang best.

Assalamualaikum w.r.b

Salam saya kepada semua pembaca, hari ni saya akan memulakan debut saya sebagai seorang penulis dalam blog Sipanjangkata ini. Korang boleh panggil saya Si Hitam, sebab apa hitam? sebab hitam kemas, menarik dan penuh keyakinan. Saya akan menulis mengenai pelbagai info games dan gadget yang ada. Oklah, sebagai permulaan saya akan menulis mengenai duelingnetwork.com.

Dueling di DN
Deck Builder
Login Page
Oklah, Dueling Network atau singkatannya DN ialah tempat dimana peminat tegar YuGiOh akan berkumpul serata dunia untuk Duel atau Bertanding antara satu sama lain. DN ini menyediakan platform rasmi bagi YuGiOh (YGH singkatannya ) pengasasnya menggunakan ID blacklustersoldier dan sememangnya menjadi idola kepada pengguna DN. DN berfungsi secara manual 100% dan tidak menggunakan tindakan automatik. Dalam DN, terdapat Admin yang bertanggungjawab mengawal tingkahlaku dan sebarang penipuan yang dilakukan Pengguna DN ( gelaran mereka ialah Duelist ) So, kalau sesiapa yang minat dengan game mencabar minda dan strategi bolehlah daftar di DN. jangan lupa add ID Si Hitam ( blackrexcor ) dan cabar Si Hitam yer...
Untuk lebih info; http://shink.in/B133D

Yang Benar,

Si Hitam

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).