Skip to main content

LARI TV9 aka KLON RUNNING MAN! Ye Ker?



Oklah, skarang ni saya nak cerita pasal LARI TV9 aka Running Man versi Malaysia. I would like to describe this into two words...

WHAT THE!!

Sekarang saya akan ceritakan mengapa saya meng'WHAT THE'kan LARI TV9 ni.. sebagai orang pertama yang buat review gameshow ( sekurang-kurangnya setakat ni.. mungkin ada yang nak review lagi best pulak kan.. ) 

PROS;
 
First,gameshow ni memang likeliness ngan RM ada tapi tak ketara... ( itu pujian bukan kritikan.. ) antara likelines to ialah BGM bunyi "!" ala... cam ni lah...


Notice bunyi ! dalam tu ada dimasukkan dalam LARI tau... also, using Hunter as alternative to spy.. boleh tahan diorang pusing idea RM...  bila diorang gunakan game yang agak menarik dalam gameshow ni pun satu idea yang best... anyways, bagi saya lagi serupa macam RM lagi bagus!

KONTRA;

ok, untuk negatif review pulak.. first, naper cepat sangat habis hah? tolak iklan n viewing time semua lebih kurang 45 minit aja.. hahhahaa skang dah rasa yang TV kat Malaysia ni memang tak boleh kasi time lebih2 dekat rancangan2 lain except ucapan PM kan... hahahhaa... ops... sorry... terlalut... also, i'm thinking about this alot and i said this again BUANG AZWAN ALI! I SAID AGAIN BUANG AZWAN ALI! AND WHY? THE ANSWER IS WHY BOTHER WHY BOTHER WHY BOTHER! NO AZWAN ALI RATING PASTI MELETUP!

this is my opinion not all opinion! but trust me, my opinion is really nice u know wahahhaha!

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).