Skip to main content

Second Giveaway Novel RAM by SiPanjangKata

Second Giveaway Novel RAM by SiPanjangKata

DUE DATE 15 JUN 2015


Assalamualaikum, hari ni nak sambung kesinambungan yang menyambungkan tali bersambung mengenai GA yang akan disambung oleh Sipanjangkata hahahaha... okeylah... ni nak cerita sikit ni, GA kali ni merupakan GA yang akan menyediakan hadiah berupa novel RAMLEE AWANG MURSYID yang disumbangkan dan disponsorkan oleh HASANI Sungai Petani kepada Blog Sipanjangkata and korang digalakkan berkunjung selalu ke Cawangan Kedai Buku HASANI terutamanya di Sungai Petani Kedah. ( Kena promote sponsor la kan kan kan... )

TAKNAK CAKAP BANYAK KITA TERUSKAN DENGAN HADIAH2 NYA!

First Place: Novel Raudhah by Hasani Ent.
Second Place: Koleksi Tombiruo by Hasani Ent.

Third Place: Novel Sunan Musafir & Figura by Hasani dan Sipanjangkata

SYARAT2 PENYERTAAN DI SINI:

1. Follow blog sipanjangkata, IG karlel95, add FB MuhdtHalim dan like fb page Hasani Ent.di sini dan sini
2. Buat entry "Second Giveaway Novel RAM by SiPanjangKata" dan copy paste banner di atas.
3. Tinggalkan url entry anda di ruangan komen
Pemenang dipilih dengan rawak melalui cabutan random.org. Tarikh tutup GA ni ialah 15 Jun 2015

TUNGGU APA LAGI JOIN CEPAT!!!!!!


DAH HABIS DAH NANTIKAN KEPUTUSANNYA YA!

Comments

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).