Skip to main content

4 Episod Running Man Yang Amat Dinanti-nantikan

Balik rumah tengok tv,
jangan lupa buat cv,
Asyik layan cerita korea,
Sambil makan kuih keria

Assalamualaikum w.r.b

Sememangnya ramai peminat rancangan realiti urbanisasi sensasi korea iaitu RUNNING MAN ( Si PANJANG kata; Aku antara peminat nombor satu korang!!!! ). Tapilah kan... mesti ada peminat yang nakkan episod yang lagi best dan mantop dari sekarang. So, berdasarkan tema yang dicadangkan disini. Rasanya episod yang mana korang jangka akan meletup dalam kalangan RUNNER ( Gelaran @ Nickname Peminat RM ) semua?

1. ENGLISH SPEAKER EPISODE ( GUEST ; AILEE, ELI, JACKSON, AMBER )

Keempat-empat tetamu ni bukan saja penutur English yang sangat petah, tapi diorang juga sangat sporting dan comel. Kalau gabungkan diorang berempat dengan Kwangsoo dan HaHa yang English entahpapentah memang super lawak lah... Saya dah boleh bayangkan Si PANJANG Kwangsoo ( Kawan aku tuh... ; Kata Si PANJANG ) dengan English dia yang paling basic sekali tu... " I LOVE HONGKONG, I LOVE TAIWAN...." Jangan sampai korang gelak sampai tercabut gigi sudah...

2. BEST IDOL LEADER BATTLE ( ONEW, YONG GUK, C.A.P, JONG HOON, ZICO, N, JR )

Kalau korang survey IG dan Tweet kumpulan Idol K-POP semuanya claim yang diorang ni kumpulan terhebat dalam industri K-POP, daripada dibiarkan berterusan persoalan ni, apa kata diadakan episod Ketua Kumpulan team dengan ahli RM dalam merebut Ketua Idol Terbaik... kan seronok tu...

3. GRADE A DRAMA ACTOR BATTLE ( JANG GEUN SUK, LEE MINHO )

Arghhh!!! Hiarrrhhh!!! MINHO!!! GEUN SUK!!!, tak payah cakap banyak-banyak.. memang meletuplah episod ni kalau ada kan RUNNER-RUNNER ( Especially girls...) kan...kan... kan... 2 Nama Besar dalam satu EPISOD! DAEBAK!

4. RUNNER FANS DREAM EPISODE ( FAN WITH SIMILAR FACE OF THE MEMBERS )

Ha... kalaulah korang rasa korang ada iras-iras ngan Member-member RM, cubalah try kalau-kalau boleh join diorang Filming. Tapi kalau tak ikut iras-iras, korang nak join ngan member RM yang  mana? Saya mestilah SPARTA!!!

SKANG KORANG PILIHLAH CEPAT... MANA TAHU BOLEH JADI HIT LAK EPISOD NI...!!!

Contribute to RM Muhan....
Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).