Skip to main content

Umobile tawar pelan baru + Debut Si Pendek!

Baru baru ni Si PANJANG dapat tahu U Mobile kini menawarkan prabayar dan pelan ansuran untuk membeli iPhone 5 dan 6 model pada harga subsidi. Kos peranti sedang dikurangkan lagi sehingga RM150 setiap satu dalam tempoh promosi pelancaran.


Dan pelanggan tidak perlu membayar apa-apa pendahuluan tunai jika mereka mendaftar melalui kad kredit dan melanggan debit auto dengan bayaran penggunaan bulanan - supaya ia akan diperbaharui secara automatik pada akhir tempoh setiap 30 hari. ( wowww.. gila gempak PANJANG... aku nak gak... kata Si Pendek.. )

Dalam satu kenyataan hari ini. U Mobile berkata pelanggan juga tidak akan terikat dengan tempoh kontrak dan boleh keluar tanpa penalti - kecuali kembali subsidi termasuk kos selebihnya peranti.
Pelan ansuran yang ditawarkan dengan kerjasama Berjaya Kredit untuk membolehkan pelanggan untuk membawa pulang iPhone 6 bermula dari RM98.

"U mikro adalah serupa dengan pinjaman mikro, tetapi ia tidak memerlukan kad kredit, cagaran atau pembayaran pendahuluan semasa pendaftaran. Proses kelulusan yang pantas iaitu 2 jam sahaja menjadikan ia mudah bagi rakyat Malaysia untuk memiliki sebuah telefon pintar. ( Macam2 nama pelan diorang guna erk PANJANG... kata Si Pendek...)

"Semua pelanggan hanya perlu memohon sama ada dalam talian atau kunjungi mana-mana kedai U Mobile, mendaftar untuk program pembiayaan peranti, memilih sebuah iPlan untuk mengiringi iPhone 6 atau iPhone 6 Plus dan memilih satu skim pembayaran balik bulanan.

"Pemohon kredit mikro U yang berjaya boleh menikmati kepuasan memiliki peranti impian mereka bermula dari RM98 dan program pembayaran balik yang fleksibel membolehkan pelanggan untuk membayar peranti mereka sehingga 33 bulan."

Aku tengah fikir nak beli tak peranti baru ni... memandangkan reputasi aku sebagai gadget master mestilah aku akan beli ( Kan si Pendek kan... kau nak satu? aku belanja kau bayar heheheh...)

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).