Skip to main content

Infinity Challenge Pilihan Penonton Korea!

Hal ini telah ditentukan melalui satu survey dari Gallup yang meminta pendapat 1,000 lelaki dan wanita Korea berusia 19 ke atas mengenai rancangan yang mereka tonton mengikut paling diminati.
“Infinity Challenge” Named Korea’s Favorite TV Show
The variety show “Infinity Challenge” has been voted “Korea’s Favorite TV Show” for March.

Dalam survey tersebut, "Infinity Challenge" yang berada di atas dengan 14% undi. Kejayaannya adalah disebabkan oleh populariti dua episod khas baru-baru ini, satu yang memaparkan ahli IC menjaga kanak-kanak di pusat penjagaan, dan lain menunjukkan mereka menemuduga calon-calon untuk selebriti  yang akan mengambil peranan ahli keenam pasukan mereka. Juga, beberapa responden lelaki berkata mereka mengundi untuk rancangan tersebut kerana reaksi dan tarikan yang hebat. 
Di tempat kedua ialah "Superman Returns" (7.9%) yang merupakan kegemaran ramai responden wanita, dan dalam ketiga adalah rancangan bual bicara "Non Summint (4.9%), yang dinikmati oleh wanita muda dan pelajar.
"Running Man" berada di ranking keempat dengan purata 4.3% daripada responden.Sememangnya rancangan Running Man mendapat tempat di luar negara berbanding di Korea sendiri. Ini dibuktikan apabila Running Man mendapat ranking pertama dengan purata 38% melalui undian online di kbs.co.kr/runningman

Jadi korang pilih rancangan Korea yang mana?

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).