Skip to main content

RM ; episod Shinwa / ZE:A memang BEST!

Main COC dengan si dia,
Pegi Shop beli naga,
 Jangan sampai Disconnect line,
Hancur Village dikick Clan.


Episod RM terbaru iaitu episod 236 mula ditayangkan ahad lepas dengan Shinwa dan ZE:A sebagai tetamu jemputan minggu tersebut. Episod ini memang dinantikan para RUNNER ( HUARRR!!! Shinwa... eeee.. i say eee it Venus... ; Si PANJANG kata )

Dalam episod tersebut, Member RM terkejut dengan penampilan ahli kumpulan ZE:A yang pernah terlibat dengan gosip meletup sensasi hangat menyengat di media Korea. Bagi hardcore K-pop mesti tahu kan siapa dia? ( Eh... eh.. saper erk.. Mo** Jun**** ker? kata Si PANJANG),

 bagi saya episod ni memang amat menarik dan antara episod baru RM yang patut ditonton sesetangah RUNNER yang dah tak suka menonton RM episod baru. Oh ya... Baru-baru ni saya dapat tahu yang Rating RM dah menurun sebab banyak program diorang yang terbaru semakin hilang sengat... betul ke tidak entahlah.....

 BEST RUNNER COMMENT

NurulHakim

moments that i noticed:
– running man team abandoning ji hyo. hahah so mean
– the idols are crushed completely!! that kid saved himself instead of his queen. LOL!
– i laughed so hard when suk jin hat flew off. he’s always doing something funny with his head!!
– there was this fierce competitiveness all episode. i think running man didn’t want to lose to shinhwa again, scripted or non-scripted.
– that human ladder game is terrible! omg… their shoulders might have hurt real bad. koreans like to play dangerous games for peoples backs and necks. i remember that game on xman where they jump on each other’s back. owwwwwwie!! jong kook should have been first since he’s strong and muscular. kwang soo is too skinny to be the foundation
– ji hyo’s so bad at MC-ing. lols. she doesn’t know what to say in the right moment. maybe the only thing she’s bad at. hehehe i cant believe they won’t at least make her hair pretty and stuff ;  
Credit to Soompi.com

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).