Skip to main content

Jump From Paper; Ini Bukan Kartun!


Mari ke kedai membeli barang,
Membeli barang kita di kedai,
Mencari beg bukannya orang,
Akhir sekali emas digadai...

Kenapa ya aku tulis pantun
 yang tak masuk dek akal ni,

Assalamualaikum w.r.b

Sebuah syarikat yang berpangkalan di Taiwan; JumpFromPaper menjual aksesori iaitu beg yang serupa malah sejibik macam dalam kartun yang kita tengok waktu petang di tv9, slot bananana kot... mai tengok contoh dia...

Buat hat Jate... ( Loghat klate )
Buat hat Tino...( Loghat klate )
Persoalannya sekarang saya nak tanya ni, beg ni betul atau palsu? jawapannya ialah betul. Beg ni memang betul2 wujud.. ( Ek Eh... ini benar benaran bukan cobaan... Cobaan... hai mambang... ) Ha ni bukti nya...
LINK VIDEO ( TENGOK SENDIRI BEG NI )
Jump From Paper - Play Hooky - Quick Look



Beg ni diorang hasilkan menggunakan prinsip illusi optik beg pop-art menjadikan mana-mana gambar ke dalam karya seni, dengan aksesori yang terdapat seperti grafiti yang sangat teliti disediakan. ( Gempak lah diorang ni, orang taiwan yang buat ni memang Ohsem... )

Biarpun nampak macam kebudak-budakan, beg ni teramatlah mahal.. ( RM 331- RM 554, 89 Dollar- 149 Dollar US) Tapi korang tak payah buat kalut, beg ni mana ada jual kat Malaysia... 

( Si PANJANG baru nak tempah beg tu.. dia kan terencat skit.. hehehehe )

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).