Skip to main content

TERIMAS, GOMAWO, ARIGATO + 110 BAHASA LAIN KEPADA teaoais.com

Bismillahhirrahmanirrahim...

Pembuka bicara, penawar jiwa, pelembut hati, penanggal benci.

Assalamualaikum w.r.b sahabat...

MEMANG BUKAN SAYA LAH KALAU TAK MELALUT

    Baru-baru ni, ada satu perkhabaran baik buat saya. Laman web teaoais.com/ telah menerima saya menjadi antara penulis di blog mereka. Memang pada mulanya saya agak kurang percaya dengan berita ni, tapi saya percaya saya layak untuk menyumbang kepada laman web ini. ( Tahniah Khaiz dan tahniah pada diri aku juga hehehe kata Si PANJANG ). Alhamdulillah, setelah 5 tahun menulis blog inilah kali pertama saya dijemput untuk Contribute dengan blog dan blogger yang hebat.



    Tapi kalau dikira dari segi aktif kah tidak saya ni dalam menulis blog boleh dikira berapa banyak post yang saya pernah keluarkan. Saya rasa tak pernah sampai 200 post dalam blog saya sedulu-dulunya. ( Kau memang, alasan bagai. Sibuk exam lah... sibuk kerja lah... apa yang kau tak sibuk kata Si PANJANG ). Tapi Alhamdulillah THANK YOU ALLAH FOR MY MOTHER ( Hai nasyid bagai kau Khaiz ) dengan izinNYA dan restu kedua ibu bapa saya dapat menjana income menerusi blog sambil-sambil berkerja sambilan sebagai Murabbi ( Ohhh.. kalau nak tau murabbi tu apa boleh tengok about the admin @ refer post ni :- sipanjangkata.blogspot.com/2015/01/asyik-pendek-aje-yang-cakap-sekarang.html @ search dengan MR GOOGLE lagi senang ).

Hah, dah tengok header blog saya ni. Cuba agak mana saya dan mana Si PANJANG yang saya selalu rujukkan. Kalau pandai dan bijak bolehlah jawab dan jawapan yang betul akan diberi hadiah lumayan. Ek eh.. ini bukan COBAAN LAH... INI BENAR BENARAN... hadiahnya ada betul. Saya akan senaraikan hadiah yang bakal diterima bagi 10 orang pertama yang menjawab dengan betul. Korang boleh jawab dengan menghantar email kepada saya di tawakkalhalim@gmail.com mana tahukan kalau-kalau korang bernasib baik. Ohh... jangan lupa sertakan sekali alamat untuk menerima hadiah tersebut. Apa lagi cubalah teka... Bagi yang bijak pandai mesti tahu yang mana satukan kan kan.....lagi pun pic tu cuma ada empat orang saja. takkan tak boleh teka...

FIRST PLACE : RM 50 DAN SEKOTAK PENUH MEE MAGGI KARI
SECOND PLACE : RM 30 DAN 5 PAKET MEE MAGGI TOM YAM
THIRD PLACE : RM 20 DAN 2 PAKET MEE MAGGI ASAM LAKSA
FOURTH PLACE : RM 10 DAN 1 PAKET MEE MAGGI KARI
FIFTH PLACE-TENTH PLACE : RM 10 ONLY

Saya punya parents bukak kedai runcit so mee maggi tu bonus untuk korang lah ( tapi aku rasa mesti banyak hantu meggi sekarang ni kan kan kan... maggi kawin hehehe )


PS: KALAU KORANG JAWAB DALAM RUANGAN COMMENT PUN SAYA TERIMA TAPI UNTUK PRIVATE MATTER ALAMAT KORANG MESTILAH EMAIL TAU...



OWH LOOK AT THE TIME... GOODBYE ( YA MALAM NI MALAYSIA KAH SINGAPORE YANG MENANG BOLA ERK... )

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).