Skip to main content

KALAU PERGI CINEMA LAYAN MOVIE HANTU BAWAK KAWAN RAMAI-RAMAI TAU...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



PERASAAN KAU JER KOT... AKU TAK NAMPAK PUN?


   Sekarang saya dah ada balik dekat blog ni... ohh.. lupa nak bagitau, saya ni orang utara ( Walaupun korang dah tahu dalam post-post saya sebelum ni... ) asal negeri mana tak boleh la bagitau kan... nanti kena Stalk tak pasal-pasal. Sebelum ni Si PANJANG bercerita pasal Gadget-gadget yang dia minat dan software yang dia guna untuk download benda-benda kat internet kan. Dia ingat dia seorang saja yang kaki gadget ni... saya pun minat juga bab gadget ni, tapi lebih kepada game lah... 

   Pasal apa korang nampak blur saja... ohhh.. korang ingat tajuk kat atas tu pasal benda-benda seram ya... relaks my friend, ni yang nak cerita ni... korang dah tengok cerita Villa Nabila?.... dah tengok... tak apalah.. ni yang nak cerita ni... minggu ni, saya dan Si PANJANG pergi cinema layan movie Villa Nabila ni... then terjadilah satu peristiwa yang sampai sekarang BULU ROMA saya naik menengak macam KLCC...



          KALAU PERGI CINEMA LAYAN MOVIE HANTU BAWAK KAWAN 
                RAMAI-RAMAI  TAU...

    Tak, masa saya dan Si PANJANG pergi cinema tu sesaja cuba layan movie seram... tak tahu pulak movie ni seram sangat-sangat... tapi yang first sekali tu tak berapa seram lah... makin lama progressnya dah nampak pulak seram nya... tiba-tiba...

   korang terus scroll ke bawah... tengok....






skroll lagi.........












dah dekat dah tu....












haaa.... sikit lagi..........


















kalau bosan boleh pergi update fb dulu pon boleh....

















3.........




















2................























1...........................



















ABIS CERITA TU.. KAMI PUN BALIK UMAH LAH....

HAHAHAHA.... ( Cerita pasal seram-seram ni aku pun naik seram sebab Si PANJANG tak cakap apa pun dari balik layan movie tadi lagi.... )


SEKIAN SANGAT-SANGAT... TAPI TUNGGU DULU... APA DEKAT BELAKANG KORANG TU......... 





Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).