Skip to main content

Teruk Sangat Dah Sakit Budak Budak UKM Ni

Entry kali ni menyayat hati skit, sangat-sangat menyayat hati sampai boleh membuatkan korang terus cari tisu saiz XXL sebab tak tahan nak menangis. Hampir 25 orang budak budak UKM patah tangan tulang belulang macam tulang ikan sardin sudah.. Diorang punya tangan sudah dibalut macam mumia baru bangun pagi. 

Sebenarnya tak lah sakit sangat setakat patah tangan, sakit lagi patah hati, Bercakap berdasarkan pengalamanT T ) mana taknya baik baik je tangan tu elok pegi patahkan kenapa. Hahaha i'm really MEAN right.. Muahahahaha! 

Kejadian ni sangat menyayat hati sebab apa? tak de apa sebenarnya diorang ni budak BSMM aka Bulan Sabit Merah Malaysia... Diorang ni tak lah cantik sangat tapi ada lah seorang yang *My Eyes Saw A Raibow!!* gitu ha... tapi Khaiz budak baik tak lah nak terus mengorat kan...

 Budak baik dan Alim macam Khaiz ni suka straight to the point, solat istikharah nampak sapa yang dihati terus hantar rombongan.. Simple kan... tapi yang lagi sedap tu kalau rombongan ditolak! Haaah pandai-pandai la handle sendiri kan... 

Sorry kalau artikel ni tak best tapi bagi Khaiz best ape? There is a Quote said;

" If u think what you did is great dont even think about others" 

kan... kan... kan... Assalamualaikum..

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).