Skip to main content

" GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION! "



ASSALAMUALAIKUM W.R.B

Akhirnya, first GA yang Khaiz join selepas 2 bulan menyepi... GA atau GIVEAWAY @ HADIAH FREE @ GAME UNTUK BLOGGER ni sememangnya memerlukan nasib yang lucky, kerja keras yang super keras, masa yang sangat terhad ceiwah... macam la payah sangat GA ni... hahahaha... 

Anyways, GA dari adik RRAI or mudahnya Cik Baju Warna Coklat ( Sorry erk tuan punya nama kalau salah sebut.. ) dah habis study kat kolej erkk.. Dengan setulus hatiku dan sepenuh perasaan sayang ( sayang yang baik tau! ) Khaiz mengucapkan TAHNIAH dan HAPPY GRADUATING DEAR... Dalam pelajaran ni yang penting sentiasa baik dengan semua orang supaya mudah masuk ilmu dan orang redha dengan ilmu tu. 

HAPPY GRADUATE RRAI, NAH TEDDYBEAR
KALER BROWN HEHEHE
Khaiz sebagai seseorang yang pernah sumbangkan ilmu kat RRAI dulu pun sentiasa redhakan ilmu tu sebab sebagai orang yang memberi ilmu kita kena sentiasa bagi yang terbaik dan redhakan ilmu kita walau sejahat mana pun orang yang nak tuntut ilmu kita... Ibarat seorang ibu, walau payah mana pun membesarkan anak tetap dia redha terhadap anaknya. Waaahh... ni dah macam tazkirah n ceramah motivasi dah ni... LOL LOL LOL....

 ANYWAY RRAI, TAK NAK CONSIDER UKM KE UNTUK DEGREE NANTI? UKM ni mudah... ni Khaiz nak bocor rahsia skit erk.... UKM = Universiti Keluar Masuk... Bye and Assalamualaikum.

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).