Skip to main content

MUET: KORANG NAK SKOR TAK? MEH SINI TENGOK!

  KETAHUI TEKNIK LULUS CEMERLANG PEPERIKSAAN MUET DISINI!

 


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kepada calon-calon yang akan menduduki peperiksaan MUET. Adakah anda kini sedang berada di dalam keadaan rungsing memikirkan tentang peperiksaan MUET yang akan hadapi tidak lama lagi?

Maklumlah, peperiksaan MUET ini mungkin salah satu perkara yang terpenting di dalam hidup anda. Ianya akan menentukan sama ada anda akan berjaya untuk menyambung pelajaran ke IPT atau tidak?, atau ia juga akan menjadi tanda penentu bahawa sama ada anda layak atau tidak untuk dinaikkan pangkat di tempat kerja anda.
Pada tahun 2009, seramai 164,446 calon telah menduduki peperiksaan MUET, tetapi malangnya, hanya 12% sahaja yang berjaya memperolehi keputusan yang cemerlang (Band 6). Bakinya, memperolehi keputusan yang biasa-biasa sahaja dan kurang memuaskan.

Keputusan yang kurang memuaskan ini akan menyukarkan anda untuk memperolehi jurusan yang anda idamkan di Universiti. Keputusan untuk kenaikan pangkat di tempat kerja mungkin perlu dipertimbangkan semula oleh pihak atasan apabila melihat keputusan peperiksaan MUET anda yang kurang memuaskan. Mahu atau tidak, anda terpaksa mengambil sekali lagi peperiksaan MUET dan ianya akan mengambil masa anda selama 6 bulan lagi.

 


DAPATKAN TIPS PEPERIKSAAN MUET PERCUMA!



MEMPERKENALKAN EBOOK ‘PANDUAN MUET’






Panduan MUET ini ditulis atas kesedaran membantu golongan yang ingin maju ke hadapan untuk bersaing di era globalisasi ini. Ebook ini memberi garis panduan tentang bagaimana peperiksaan MUET dijalankan dan juga teknik-teknik menjawab soalan-soalan komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing.

Di dalam ebook ini, ada banyak panduan dan info yang dapat membantu anda. Antaranya:

  • Gambaran bagaimana peperiksaan Speaking dijalankan
  • Kelemahan calon semasa peperiksaan Speaking
  • Contoh soalan-soalan serta teknik dan panduan menjawab komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing
  • Panduan mahir dalam kemahiran mendengar
  • Format terkini peperiksaan MUET dan pelbagai lagi info yang anda perlukan berkaitan MUET



 



APAKAH ISI KANDUNGAN EBOOK INI?


Bab 1 : Pengenalan
Bab 2 : Apa itu MUET?
Bab 3 : Speaking Paper (800/2)
  • Perkara Yang Perlu Dilakukan Semasa Speaking Exam
  • Contoh Soalan Peperiksaan Speaking
  • Gambaran Bagaimana Task A Dijalankan
  • Gambaran Bagaimana Task B Dijalankan
  • Kelemahan Calon Semasa Peperiksaan Speaking
Bab 4 : Reading Paper (800/3)
  • Panduan Menjawab Soalan Reading
  • Cara Mencari Makna Perkataan Tanpa Guna Kamus
  • Contoh Soalan Reading
Bab 5 : Writing Paper (800/4)
  • Cara Menjawab Soalan Writing
  • Senarai Perkataan Untuk Membuat Analisa
  • Contoh Soalan & Jawapan Paper Writing
Bab 6 : Listening Paper (800/1)
  • Panduan Menjawab Ujian Listening
  • Tips Memperbaiki Kemahiran Mendengar
  • Tips Menjadi Pendengar Yang Baik
  • Contoh Soalan Listening
Bab 7 : Panduan Menghadapi Peperiksaan
  • Sebelum Peperiksaan
  • Semasa Peperiksaan
  • Selepas Peperiksaan
Bab 8 : Penutup




APA KATA MEREKA?


Buku-buku rujukan MUET di pasaran selalunya menyediakan contoh soalan- soalan sahaja. Tetapi Panduan MUET menyediakan sekali teknik-teknik menjawab soalan-soalan komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing. Cara penyampaiannya juga mudah dan senang difahami.
Panduan MUET juga amat sesuai bagi calon-calon peperiksaan yang tidak berpeluang mengikuti kelas bimbingan MUET secara formal atas sebab masa atau kesibukan bekerja.
Yang ikhlas,
Teacher Asmah
http://teikakawashi.blogspot.com


BERAPAKAH HARGA EBOOK INI?


Dengan membaca ebook ini, segala tanda tanya dan persoalan berkaitan MUET yang bermain di minda anda pasti akan terjawab. Anda tidak perlu berbelanja besar untuk ebook ini. Harganya hanya RM30 sahaja!

Ya! RM30 sahaja. Sepatutnya harga ebook ini lebih mahal selaras dengan  pengalaman saya yang sudah berbelas tahun menjadi tenaga pengajar, pemeriksa kertas Bahasa Inggeris dan berkelulusan Sarjana TESL. Tetapi istimewa untuk anda, anda boleh memperolehi tips kejayaan peperiksaan MUET ini dengan hanya RM30 sahaja.



ADA BONUS HEBAT!


Jika anda mendapatkan ebook ‘Panduan MUET’ ini sekarang, anda akan menerima DUA lagi buah ebook yang sangat menarik secara PERCUMA!

Tips Menguasai Bahasa Inggeris
EBOOK BONUS # 1
TIPS MENGUASAI BAHASA INGGERIS
Ebook ini menyenaraikan dan membincangkan bagaimana anda boleh menguasai Bahasa Inggeris dengan memahirkan komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing anda.
Ebook ini juga mengajar anda proses menulis esei dari peringkat memahami tajuk esei hingga peringkat akhir iaitu menyemak kesalahan.

Panduan Pengucapan Umum
EBOOK BONUS#2
PANDUAN PENGUCAPAN UMUM YANG BERKESAN
Ebook ini memberikan tips menyampaikan pengucapan umum yang berkesan.
Faedah-faedah yang diterima dari pengucapan umum
Perkara-perkara yang perlu dielakkan semasa berucap dan beberapa lagi info menarik tentang pengucapan umum.





DAPATKAN SEKARANG!


Jadi! Usah berlengah lagi! dapatkanlah ebook panduan ini untuk memberikan keyakinan kepada anda di dalam menghadapi peperiksaan MUET yang akan datang dan sekaligus, membolehkan anda memperolehi keputusan yang cemerlang di dalam peperiksaan tersebut! Klik butang dibawah untuk mendapatkan ebook ini!

KLIK SINI UNTUK KETAHUI LEBIH LANJUT! : http://www.ashadee.net/go/49792/akal019



Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).